Menno Nefs

Nummer 4

Leeftijd: 24
Woonwijk/dorp: Centrum, Roosendaal
Werk: Filiaalmanager Klant & Commercie bij Jumbo Supermarkten / Eigenaar Nevos VOF
Hobby’s: Skiën, Carnavallen, borrelen & sporten
Verenigingen/organisaties waar ik actief ben:
Voorzitter Stichting Bevrijdingsfestival Roosendaal, Comité Herdenken & Vieren, Voorzitter Jongerenraad Roosendaal (4 jaar lang tot 2018)

Favoriete plekje in de gemeente Roosendaal: De Roosendaalse binnenstad.

Mijn favoriete Roosendaalse VVD standpunt:

Goed en betaalbaar wonen voor elke Roosendaler.

De woningnood is ongekend hoog en dat moet opgelost worden! Onze gemeente moet genoeg woningen krijgen om elke Roosendaler een thuis te geven. Van de student aan de Associate degrees Academie die een kamer wil huren of  de jonge starters die samen voor hun eerste koophuis willen gaan. We willen natuurlijk ook goede woningen realiseren voor gezinnen en senioren die op zoek willen naar een nieuwe stek binnen de gemeente. Kortom: we zullen onze mouwen moeten opstropen om de uitdagingen op de woningmarkt op te lossen.

Waarom ik de gemeenteraad in wil: Ik ben trots op de hele gemeente Roosendaal, want er gaat hier echt ontzettend veel goed. Als raadslid wil ik er voor zorgen dat dat vooral goed blijft. Er zijn ook dingen die beter kunnen en dat moeten we gewoon regelen. Dorp of stad: ik wil er voor zorgen dat we trots zijn en blijven op onze mooie gemeente. Dáár wil ik me graag voor inzetten!
Weetje over mezelf:
Ik ontving in 2019 uit handen van Burgemeester Niederer de eerste Jongerenroos van Roosendaal. Daarvoor gaf hij de volgende motivatie: “Menno krijgt deze blijk van waardering vanwege zijn bijzondere inzet voor de gemeente Roosendaal. Menno zette zich onder andere met veel ambitie in voor de Jongerenraad van de gemeente Roosendaal. Zijn inspanningen zorgden onder andere voor het verruimen van de openingstijden van de horeca, het presenteren van de Woonagenda met nadruk op woningen voor jongeren, het bandjesbeleid tijdens carnaval, het prikkelen van het debat rondom het drugsbeleid en het oprichten van het Bevrijdingsfestival. Als iemand deze onderscheiding als eerste zou moeten krijgen, dan moest Menno dat wel zijn.”