Ben Brans

Nummer 13

Leeftijd: Zo oud als je je voelt 😉
Woonwijk/dorp: Weihoek, Roosendaal
Werk: Ondernemer / Strategie en Ontwikkelen, klanten helpen. Een zwak voor (social)media, content en tech.
Hobby’s: Gezin, te weinig sport, wandelen, natuur, mensen helpen, tech, (social)media

Verenigingen/organisaties waar ik actief ben: Voorzitter a.i. Stichting Baronie Media (Breda), lid Rotary Roosendaal, sponsorcommissie HC De Pelikaan. Oprichter en voorzitter van Radio StadFM (tot 1997), Bestuurslid marketing St. Jan Roosendaal (tot 2012), Lid JCI Roosendaal (tot 2007).

Favoriete plekje in de gemeente Roosendaal: Er zijn zoveel mooie plekjes! Dus favoriet? Vooruit; Het Urban Sports Park in Stadsoevers is een plek in de stedelijke omgeving die me aanspreekt. Ook door de redelijk vrije rol die enkele ondernemers in dat gebied hebben gekregen, waarmee echt meerwaarde is toegevoegd aan de omgeving.

Maar ook het experimentele karakter van het gebied met de Tiny Houses. Ik hou van nieuwe dingen doen, proberen. En dat is hier toegepast, zonder de werkelijkheid uit het oog te verliezen.

Andere favoriete plekjes liggen vaak in de dorpen, de buitengebieden. Maar ook de natuurstrook langs de Weihoek is prachtig. En het Molenbeekpad, de route langs de Zoom, fietsend van Wouw naar Heerle langs het kasteel of binnendoor van Nispen naar Wouwse Plantage. Ik kan nog wel even doorgaan. Het is echt mooi in onze gemeente. Heb ik Visdonk en het Rozeven niet eens genoemd.

Mijn favoriete Roosendaalse VVD standpunt: Betere communicatie en samenwerking van gemeente met inwoners, verenigingen en bedrijven. En het het bieden van een veilige woon- en werkomgeving, meer specifiek door het bestrijden van ondermijning.

Wat ik ook erg belangrijk vind is het kunnen bieden van goed, praktijkgericht, hoger onderwijs, ruimte en faciliteiten voor startups en scaleups, binnenhalen van bedrijven of bedrijfsunits die zich met hightech en ontwikkelen bezighouden, inzetten op sport en vitaliteit, behoud van het natuurlijke karakter van de de dorpen en groen in de stad, stimuleren van lokale economie en streekproduct. Een schone, hele en veilige omgeving moet de basis zijn in onze gemeente. Gelukkig wordt er volop gebouwd aan nieuwe woningen voor jong en oud. Tegelijkertijd is het nodig om de papierwinkel te versimpelen als het om bouwen en verbouwen gaat.

Waarom ik de gemeenteraad in wil: Elke rol, waarin ik verantwoordelijkheid kan nemen en iets kan betekenen namens onze kiezers, sta ik voor open. Zoals nu, die van campagneleider bijvoorbeeld.

Weetje over mezelf: Zullen we dat een keer bij één van onze VVD Borrels bepreken?